Obsluha ve stravovacích zařízeníchTříletý učební obor orientovaný do služeb. Je zakončen závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Předpokladem pro zdárné vykonávání získané profese je velmi dobrý zdravotní stav a fyzická kondice. Organizace výuky: Střídá se teoretické vyučování s odborným výcvikem. Výuka probíhá podle učebního plánu „B“, tzn., že se střídá týden teoretického vyučování s týdnem odborného výcviku. Odborný výcvik probíhá převážně na smluvních pracovištích mimo školu. Žáci pracují pod vedením zkušených mistrů a instruktorů v restauracích, jídelnách, hotelech. Naši žáci se zúčastňují také soutěží odborných dovedností mezi pražskými i mimopražskými učilišti, kde získávají především praktické zkušenosti. Po ukončení přípravy v oboru vzdělání Obsluha ve stravovacích zařízeních získá absolvent vědomosti a dovednosti odborného charakteru v oblasti obsluhy a racionálního stravování hostů.
Absolvent na základě obecných pokynů a znalostí technologií, v souladu s předpisy ochrany zdraví, bezpečnosti a hygieny práce a požární ochrany, v souladu se zásadami ochrany životního prostředí a při dodržování zásad hospodaření s materiálem, energií a zařízením vykonává uvedené činnosti:
Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky získá žák výuční list. Absolvent je schopen po příslušné praxi vykonávat samostatně obsluhu hostů. Možnosti uplatnění absolventa Učební obor Obsluha ve stravovacích zařízeních připravuje žáky na výkon stanoveného okruhu pracovních činností. Absolventi se uplatní zejména v zařízeních poskytujících stravovací služby. |